Tuesday, December 28, 2010

impian hari esok

aku nak Nikon D3100!
okey2 cool dulu ya Anne..........

aku trus jadi gian nak amek gambar lpas jdk photogrpher amatur sms Ujie tunang...mula2 rasa mcm biasa2 je ms aku amek gambar...tp ble balik umah n belek-belek gmbr dlm dslr Canon EOS 500D kepunyaan Incik Lelaki 2 *thanks sbb bg pinjam n bawak blik kg dslr 2*...aku trus rs excited giler!! aku pn nak ada 1 dslr..tp klau boleh xnak sama dgn Incik Lelaki...xde variasi la kan?

ble belek-belek website kat tenet n survey dslr kat kedai fotokem....aku rasa aku nak Nikon D3100..sbb apa aku nak D3100 ni...

sbbbbbbbb aku xnakla yg mahal sangat..aku baru nak blaja and just pndai sikit-sikit jer sal amek gambar gne DSLR..harganya lebih kurang RM2300-RM2400..ok la 2 kan,xdela smpai RM3000...tp sbnarnya mcm nak EOS 550D, cuma mahal sangat..around RM2800 mcm 2..aku xtawla berbaloi atau x aku beli nnt..takut membazir kalau beli mahal2...tp tkut menyesal plak klau beli yang bese-bese je..*yela,manela taw kot2 nnt aku jdk photogrpher standing Saiful Nang..hehehehe *korang kenal ke Saiful Nang?*

kalau boleh aku nak beli Nikon sbb Incik Lelaki da de Canon..lehla ktorg buat bisnes nnt *terus imagine anoraini.blogspot.com kat baju korporat aku* ehhhh berangan lebih!!





What is important in this Nikon D3100?

- EXPEED 2 Image Processing Engine
Promising better photos and video results, especially on the color produced, reduce noise at high ISO and more subtle  of color gradations.
- High ISO
ISO standards ranging from 100-3200 but can be “forced” to 12800, it’s just that we do not know whether the noise generated is still acceptable or not.
- Guide Mode
This feature is already in D3100  but in D3000 more improved which will help beginners to better understand the DSLR also help beginners to produce better photos.
- Full HD
Now that it’s the coolest, where in D3100, we can take photos in Full HD formats (1080p, 24 fps), while for HD (720p, 30 fps).
- Live View
In contrast to D3000, here already Live View or nearly the same with D5000 except the screen can not be played/rotated (Swivel)
- Auto Focus
Believe us, auto focus feature is important because it produces a video picture perfect. The lack of auto focus feature will cause the subject that there is going to look “blurry” or not sharp when we get closer to the subject and camera is of course made a video that we took did not look good. So, you can consider to buy a camcorder or digital camera has auto focus feature to capture video.
Here important specifications in Nikon D3100:
- Sensor: CMOS, 14.2 MP
- 3 inch screen size
- Memory cards: SD, SD HC / SDXC
- Connection: USB 2.0 and HDMI
(yang ni mmg aku copy paste bulat-bulat dr internet)

p/s : semoga impian aku ni tercapai...sdg berusaha ke arah itu~ AMIN

2 comments:

  1. xrugi nak melabur utk apa yg kita minat. mmg bbaloi klu kita bhabis sikit klu ianya akn dtg kn kpuasan pd kita. bab camera ni, kena rajin buat research sikit. bkn skali 2 baca tp kena amik masa sikit. rajin2 tgk kat forum. saya sarankn awk baca kat forum fotomedia. kat situ ada info ttg camera & lens.. gud luck sis..

    ReplyDelete
  2. thanks sis for dat info!! mmg banyak membantu... :)))

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...