Tuesday, November 30, 2010

jatuh cinta dgn felt craft!

korang taw apa 2 felt craft..?? b4 ni pon aku mmg xtaw langsung felt craft..mmg xleh imaginela apa bnda 2..tp ble aku dah knal felt craft ni...aku sgt2 jatuh cinta dgnnya..smpai aku rs mcm nak mnangis tgk design2 dia yg cntik 2..lg2 wane pink..aku da la ske pink.aku ske bnd2 yang comel2 ni...krenya felt craft ni mmg kne dgn jiwa aku la..hehehe.

ok2,korang da tggu lame kan, nak taw mksud felt craft ni apa...ok2,baeklah aku akn tnjuk kat korang felt craft 2 ape hokeyh??


ni adalah contoh felt craft yang aku copy dr blog Sus





kalau korg nak taw...ni sume handmade taw!...cantik2 kn (smbil image sdg dkelilingi craft comel2 ni...) yehoooo! heaven gler.............aku nak blaja wat sndiri bnda2 ni..insyaAllah dlm prncgn ikut jejak langkah sis Sus ni...mtk2lah tercapai! amin~

Saturday, November 27, 2010

mode : jiwang ececeh


amaran : sila jgn teruskan membaca klau korg rs geli-geli..*blink3*

saya sgt2 rindukan Incik Lelaki skrg ni...kadang2 bgaduh 2 best jgk sbb pas bgaduh n baik smula terasa mcm baru knal dia...hati ini berbunga2 nak jmp beliau esk..*wink*

kalau Incik Lelaki sdg mmbaca blog ni...sy cme nak ckp 
*
*
*
I MISS U SO BADLY!


Friday, November 26, 2010

kahwin pada usia yg sangat MUDA okay!

terkejut tak dgn tajuk kat atas 2? kalau x,xpelah...ikuti jelah kisah aku (eh bukan kisah pasal aku, tp fakta dr aku...bkn auta ya)
cerita 2 mcm ni....(sila fokuskan mata pada screen dan dgn emosi yg agak emo sbb cerita ni bkn cerita lawak mcm lawaking 2...jgn sengih2 dan ttup mlut 2 ya)

ini berita yg baru aku terima semalam..SUMPAH xtipu..mak aku kol smlm ptg then ktorang borak2..cakap pasal aktiviti harian,pasal ayam,jiran sblah,pastu bla bla bla...
then tiba2 mak cakap :

Mak : Sarah anak kak Uda yang dok Sabah 2 ada kat umah ni
Aku  : Owh yeke mak..lama diorg kat cni? lama diorang kat cni mak?

Mak : 1/12 ni blik dah..
Aku  : ehh,sekejapnya...biasanya 1 bulan kat cni bru blik sana..kan cuti skolah ni..?

Mak : ntah...kak uda ko cakap,blik cepat sbb Sarah nak tunang
Aku  : apa mak???? nak tunang??? Sarah??? bia btul....??? dia baru form 3 kn??

Mak : alah...dah xsekolah kok..adiknya yang alin 2 pn da xsekolah..bapaknya berentikan skolah
Aku :  ya Allah..nape smpai brentikan skolah? bpaknya 2 kn ckgu..gila ke apa kecik2 dah xskolah

Mak : tunang dgn kawan bpaknya,duda anak dua..bpknya ckp,org 2 baek selalu tlg dia g ubat org
Aku  : bdk 2 baru 15 tahun nak dikawinkan dgn duda 35  tahun...abestu kak uda pn diamkan je?

Mak : kak uda ckp, bia jelah dia kawin drp kat umah kene dera dgn bapaknya
Aku : tp fkirlah jgk..baru 15 thn.xbleh tggu smpai 18 ke? brape lame tunang 2 mak?

Mak : stahun katenya..thn dpn kawenla
Aku : h#$%&(*%#@#!!!

ok faham dah dgn cite kat atas2?? apa yg korang rs skrg? aku still lg dlm mood yg sgt marah..!! xdela,bkn pe..bdk 2 baru 15 thn, then dah dberentikan skola..(alasan : skolah jauh) gle ape bpknya ni...dia kan cikgu, sepatutnya lebih arif dlm bnd mcm ni..aku sgt2 marah ms dgr 2..rs mcm nak blik kg skrg n nk brainwash bpak dia 2..

pastu plak,kawen dgn duda anak 2..si Sarah 2 masak pn xtaw..maen2 pn dgn bdk2 sebaya dia lg..pastu dah dsuruh kawen dgn DUDA okay! aku geram sgt sbb xbg peluang bdk 2 nak nikmati zman remaja dia mcm bdk lain..dgr cite plak sbbnya DUDA 2 arkitek..sbb duit la ni? WTH!
mcm xmsuk akal kan..bpak cikgu skola mngah lgi..tp pmikiran mcm 2..ko klau xske sgt bdk 2,ko sruhla dia keje cari duit sndiri..ni sruh kawin dgn DUDA.sepupu aku ni mmg dah gila..!!
tp pelik jer...Sarah 2 boleh ckp,xpelah tok cik ( mak aku).."jodohnya dah smpai agknya" mcm redha je dia..kesian kn??

p/s : dulu aku respek sgt dgn dia sbb dia bleyh sembuhkan mak aku sakit dgn izin Allah..tp skrg?? perlu ke respek lagi??

Thursday, November 25, 2010

Reject Shop warehouse sale 24-28 Nov 2010


mesti ramai xtaw yang Reject Shop ada wat warehouse sale dari 24-28 Nov ni..sesape yang duk Shah Alam and sekitarnya bleyhla spend tyme ujung minggu ni g shopping...korang boleh mendapatkan pakaian dan aksesori semua peringkat umur dari serendah RM3..jangan lepaskan peluang.jom g sama2..
yaaaaaa i loike shopping :))

alamatnya :
 Metrojaya Warehouse
No. 15, Jalan Ragum 15/17, Seksyen 15, 40000 Shah Alam
klik metrojaya warehouse sale utk maklumat lanjut and peta lokasi..

Wednesday, November 24, 2010

stop Child abuse!

unicef


akhir2 ni kt selalu dengar pasal kes dera kanak-kanak khususnya kat Malaysia ni..memang dah selalu sgt sampai meluat baca berita pasal kes-kes dera ni..bukan meluat sbb ,menyampah ye,jfgn salah anggap n anggap aku ni xberperikemanusiaan..tp meluat sbb dah acap kali sangat berita pasal kes dera ni keluar di dada akhbar ni..ble isu dera budak ni nak abes? nampaknya rakyat kt semakin lama semakin xpandai menggunakan akal..


2 yang kt baca kat paper n tgk kat berita..tp yang xdilapor kpd polis n media?? ada kt taw brape banyaknya kes-kes penderaan kanak-kanak ni berlaku kat dunia?? bukan setakat dera, paling menjijikkan perangai manusia-manusia ni..opsssss binatang2 ni sampai diorg sanggup membunuh utk kepuasan nafsu..igt nyawa manusia ni boleh dibeli ke?? mmg hati kering btul diorang ni..paling banyak kes dera adalah penderaan fizikal n seksual..kecik lagi kot budak-budak 2.xkesian ker dgn diorg? penat2 mak dia mengandungkan n sakit melahirkan tp si 'bangsat2' ni (sorry terover....) senang-senang jer dera n rogol sekaligus bunuh..kalau manusia 2 ada otak, diorg xkan buat mcm 2..ni sbb nafsu melebihi akal n mungkin akal 2 dah xberfungsi agaknya sampai terjadinya perkara-perkara di atas...


Mengikut sumber yang diperoleh, terdapat beberapa jenis penderaan tetapi yang paling ketara adalah Penderaan Fizikal atau dalam erti kata lain kecederaan fizikal dari kecederaan ringan sehingga kecederaan teruk seperti patah atau kematian

      Penderaan seksual pula bermaksud sebarang aktiviti yang bermaksud untuk mendapat kepuasan dan memenuhi kehendak orang dewasa atau kanak-kanak remaja di mana mengikut umur atau perkembangan yang sepatutnya
bertanggungjawab dan dipercayai..

adakah kt sbgai warga n rakyat Malaysia yang prihatin sanggup tgk, butakan mata n pekakkan telinga tanpa melakukan apa-apa tindakan?? sampai bila kes-kes mcmni nak abes? sbgai contoh kes adik Nurin Jazlin...seperti yang kt maklum, mayatnya ditemui dalam beg troli..cuba kt bayangkan betapa seksanya dia menghadapi saat-saat sebelum kematiannya..pernah x kt terfikir? media pun dah banyak iklankan tentang isu penderaan ni..tp kt still xmampu nak atasi n membendung masalah ni..

...so klau anda pernah ternampak atau berjiran dengan keluarga-keluarga yang mcm ni..(mksud sy,selalu sgt dgr parent @ sesape saja pukul kanak2 sampai lebam sana sini @ parah n tgk jgk keadaan keluarga 2 mcmana...famly yg ok @ k.O) atau ternampak individu yang mencurigakan di kawasan taman permainan, silalah laporkan ke Balai Polis berdekatan..mungkin anda telah menyelamatkn 1 nyawa pada waktu itu..siapa tahu?

p/s : bukankah kt rakyat Malaysia yang prihatin??





malunyer jdk pempuan

video ni dicedok dr fb someone..
haisssshhh sungguh memalukan.agak2 lah weyh nak bercinta n bergaduh pn..
pndg kiri kananla kalau nak bcakap 2..
saksikan~


video

Tuesday, November 23, 2010

shopping 0nline



Dewasa ni kt dah terbiasa dgn produk2 yang djual through online n paling femes skrg ni tudungla kan, pe lagi..ada tudung gipsi,lycra,jamaican,kazastan,zimbabwe,baju,tshirt n macam2 la
kalau korang perasan, kbanyakannya barangan pempuan kn? lelaki xminat sgt ker jual2 onl9 ni? setakat ni, aku xpernah lagi beli brg2 onl9 walaupun dalam hati memberontak nak beli 2x!! xtawla knp, mebi sbb aku xpenah bli so aku xbape nk pcy..mksud aku bukan apa, yela tkut tsalah saiz ke kn, koyak sana sini, lambat n macam2 lagila..tgkla btapa ceteknya ilmu aku pasal shopping onl9 ni..haha

aku seronok bc n tgk org berniaga onl9..cnthnya mcm Ayun Ayunar 2..dia sgt berjaya dn bisness tudung dia..ada jgk blogger2 lain yg berniaga onl9 tp yang aku igt cme dia ni jer..aku kadang2 nak try jgk beli through onl9 ni, tp xberani lagi.xpe,nnt aku cuba beranikan diri ye? boleyh???

antara kelebihan shopping onl9 ni adalah :

1.JIMAT masa
2.JIMAT masa
3.JIMAT masa

kelebihan2 sampingannya pulak :

1.guna jari pon boleyh (klik je kat mouse 2 gne jari..hehe)
2.xpayah beratur pnjg nak bayar kat kaunter
3.xpayah nak berebut2 dgn org laen (biasanya time2 sale adengan2 mcm ni xmustahil berlaku)
4.dibuka 24 jam (bukan 7E je taw bkak 24 jam)
5.etc etc

 p/s : kalau banyak duet...semua 2 bbukan alasan kn??? hrmm...ble nak jdk kaya ni :)

Ayam 'penyek'


ayam penyet??

kalau yang xpernah dgr mst mgarut2 cakap ayam ni ayam kena langgar dgn lori kontena 16 tayar..kan3??? aku ckp mcm 2 sbb dulu aku bfikiran mcm 2..hahaha.punya naif pemikiran..sebulan lepas,kalu xsilapla...aku g makan ayam penyet ni ngn Incik Lelaki kat S.Alam..xperlula diberitahu seksyen brape sbb aku 'buta' Shah Alam even dduk kat Shah Alam..hahahaha pening x? yelah, 1st tyme nak merasa ayam penyet ni mcmcna rasanya...nak try jgk sbb ramai org ckp btul2 Ho liau...!!!! btul ke? haaaa itu yang kt nak taw...

jom terjah!!


so far, ble aku da abis mlantak 1 pinggan act berpinggan-pinggan...ktorang bg rate 3/5 sbb pada aku, xdela ssedap mana spt yang digambarkan...xtawla apa yang bezanya dgn ayam2 biasa sbb rsnya biasa jer..pastu Mahal...!! siap ada gov tax lagi..ayam penyet ni sedap...tp ckuplah sekali rasa..xberbaloi utk kali ke-2..xtaw kat mana kesedapannya..di ayamnya kah? sambalkah?tempekah?atau dipinggir bibir sajakah? itu pendapat akula...pendapat korang mcmana plak? (utk pengetahuan ramai, aku org Jawa)..


p/s : tapi kalau ada depan mata pkul 12.31 pm, rasanya xtolak tepi..1 pinggan bleh licin :)

Monday, November 22, 2010

1st BE aku

akhirnya penantian selama 1 bulan lebih berbaloi sbb En. Nuff dah bg BE kat aku...walaupun jmlahnya..(eh xpyah citerla...) tp ini menjadi batu loncatan utk aku terus berblogging..ngehehehe...THANKS en. NUFF!!

mode : gembira terover xhengat dunia...kekekeke

Tuesday, November 16, 2010

Equine, IOI Mall & Alamanda


weekend lepas dipenuhi dengan agenda 'mall visit' dari Jusco Equin -->IOI Mall --> Alamanda....mmg penat sbb 1 hari kot bjalan smpai malam...pastu balik umah kaki rs nak tcabot...wahaahaha
ni geng2 masa skola dulu...sume otai2..kecuali aku..yeker??? hehehehe...aku dak baek tyme skola dulu,tp skrg da nakal ckit.hihi...
kami pg berlima (ujie,yana,awin,fatin and anne)

















p/s : masa jalan2 kat IOI mall 2,ade sorg pmpuan ni pndg aku atas bawah...waaaa pe kes??? xtawla dia pelik @ jelik tgk aku..hahahahahaha

Saturday, November 13, 2010

senget dan sengal

aku tbe2 rs mcm xsedap ati jer ble tgk title entry 2...mcm mmikul tggungjawab yg besar trhadap title 2..wohaaaa! mengarutla ko anne! 

td incik Lelaki a.k.a 'sahabat' kol....tny dah mandi ke blom n nnt dia amek sbb nak kua rini..aku yang sdg bermalas2an sambil berblog ni ckplah....errrrrr dah2 (syhhhhhh!!!) hehehehe...beliau berkata tpula suara malas lagi ni mst xmandi lagi...hahahaaahahaha kantoi..ilexla..weekend kn..hehehe (alasan!) pastu borak2la....
bla...bla....bla...bla..bla....tett...tottt...tottt....tettt.....

dan................

sampai ke 1 tahap di mana perbualan menjadi smakin hangit...ble dia ckp mcm ni..

"kamu ni yg tah pape...xbetol,letak tddy bear kat seat sblh ms tgh drive and bayangkan bear tersebut adalah saya (sidia)"...wahahahahaha..aku gelak terguling2 kat lantai...satu taman dgr aku mengilai2..kah3...ni klau mlm2 wat aksi mcm ni mawnya rukun tetangga datang serbu rumah..kah3..

aku pn balas balik " eleh....dia pn xbetol jgk..ada ke dia ckp "tgh lepak ngn membe kat umah ni...(membe tersebut adalah encik motor..) nasib baek dia xckap "tgh bual2 ngn membe ni..." hahahahhaha...

pastu ktorg gelak2 la...ktorg mmg mcm ni..jrg serius ble berbual..kalu serius jdk bosan...dan beliau sgt byk sense of humour...xkering gusila klau berbual ngn dia...kadang2 kwn2 plik,ko bual ngn bf ko ker??? tp dalm bnd2 yg kne serius 2 mmgla ktorg serius..cnthnya nk anta kete g servis..(eh,ni dkre serius ke????) layannnn jelah... :))


p/s : korg faham x cerpen pendek di atas??? klau xfaham boleh refer kamus jawa-melayu sbb saya org jawa :))

i Love simple


saja nak share dgn korang apa yang aku suka...aku suka simple tp aku boleh juga jdk complicated (dlam keadaan terdesak sbg cth : g kenduri kawennn...of kosla kne pkai lawa2 mcm gegel kn?) hehehehe...
dulu masa blaja kat UPM pn, boleh dkre bape kali je aku pkai bju kurung...sbnarnya bukan aku anti baju kurg..(aku pernah ken cop boyish sbb jarang pkai bju kurung klau g class dulu) 

nak bgtaw kat cni...aku bukan xsuka pkai baju kurung...boleh pakai mengikut keadaan dan kperluan..xkan nak pg kenduri doa selamat @ open house pkai tracksuit kn? hilang ajal ke hape...hehehehehe
skrang ni pon aku tiap2 hari pkai bju kurung (sbb bkerja..lbh prefer pkai bju kurung sbb baju raya yang bertahun2 2 banyak lagi..) hehehehe...

aku lebih suka santai n simple..n mmilih t-shirt, jeans and selipar utk kua g mana2..senang n mudah! (bukan mesra , cepat dan betul ya) yelah...mudah nak bergerak ke sana kmari sbb aku ni jiwa kelajuan @ dalam erti kata lain sume bnda dilakukan dengan sgt laju cth : berjalan mengalahkan kelajuan cahaya.. (hahahaha tipu la ko anne!) :))

baju kurung juga xdilupakan...ttp menjadi pilihan.tp most of da tyme,jeans, tshrt n selipar menjadi pilihan... :)) aku teringin jgk nk jdk mcm Dato' ct...(bsrnya angan2 ko..!) sbb leyh tacap muka sana sini bg cantek n putih gebu bagai..mekap tebal2 n mcm2 la...tp ble tepek kat muka aku ni...rs mcm plik plak..Incik lelaki komen ble aku pkai eye liner kat mata "mcm hantu muka aku"..wahahahaha..menakutkan sgt ker??? so,back to the basic la..pkai compact powder sudey..kadang2 aku teringin nak pkai skirt,blaus,sua slack,jubah...tp sume xleh lekat kat badan aku...jeles tgk org cantik! hehehe (anne, bersyukurlah ko dilahirkan sempurna n cukup sifat) okay2~

teringin nak jdk cantik mcm ___________
 (isi la tmpt kosong sndiri utk sape2 yang korang rs cantek da bombb) :P

 yang selipar 2 mmg aku pny...(beli kat Giant Mines) harga RM7.90....hehehehe

so inilah aku yang xbrapa cantik tp sempurna sifat *_*

*
*
*
*
taraaaaaaaaaaaaaaaaa....(macam makeover plak)


posing ala2 next american top model plak...hehehehehe

Friday, November 12, 2010

meh sini tengok!

....tit titt titt (tgh menunggu kotak fikiran berfikir apa nak share lam blog arini..) ok dapat dah!

 mula-mula nak ucap Selamat Hari Jumaat! jap je dah hari jumaat kn?? esok weekend korg ada g mane2 x...?? aku mebi g Putrajaya kot, sbb ada reunion geng2 skola (b'5 je pn..dipanggil reunion ke?) huhu...sbnarnya dekat dgn umah incik lelaki jgk @ En. Lulu..

apa yang korang nak aku share?? hrmmm...jap2 fkir sejenak (sambil dagu dan tgn memeluk lutut)

okay dapat da!
arini nak share sebuah (sebuah??) tempat kat Putrajaya..(Putrajaya lagi..hrmmm) yang best utk joging,picnic,photoshoot and sbagainya...suka sgt pg tmpat ni sbb tenang je n dkat kawasan tasik..nama tmpat ni Kelab Tasik Putrajaya kat Presint 8..okay selamat menjamu mata....hehehehe











abaikan makhluk ini yang comot sbb ni zaman2 kejatuhan dia...wakakaka


p/s : kredit kpd Encik Lelaki @ En Lulu sbb tlg snapkan gmbar2 yg shantek ni....weeeee.

Thursday, November 11, 2010

Follower Bertuah GiveAway


Aku di tag oleh azie untuk sama2 memeriahkan GA cik Ainaa nih. first tyme join contest2 mcm ni..sape yang aku tag ni kre bertuahlah ya...hehehehe

Lagi pun syaratnya mudah saja. Jom le join jugak.
 
1. Mesti jadi follower saya dan nyatakan id follower anda.
~anne~
2. Buat satu entri mengenai GA ini, bertajuk 'Follower Bertuah GiveAway'.
~Anda sedang membaca entry ini~
 
  Letakkan banner dan link kan terus kepada entri ini.
~seperti di atas~
 
3. Letakkan banner di side bar blog anda dan link back ke entri ini.
~siap!~ 
 
4. Tag 3 rakan blogger anda.
 
5. Tinggalkan komen di entri
~Sekian~

J0m picnic!

kepada warga2 KL dan Selangor yang nak mencari ketenangan drp kesibukan kota,apakata kt pg ke sungai @ air terjun...saya pilih Sg. Congkak utk entry kali ini...tmpt ni area Hulu Langat, Semenyih..lalu Balakong boleh, lalu kajang boleh...(betul ke moon?) hehehe...blog ni da mcm Jalan2 Cari Makan plak kn...?? xpela...janji bleyh share dgn korang...intai2 lah selalu blog sy yg sekangkang kera ni yer..hihihi..

cakap banyak xguna...ni aku sajikan..sajikan?? sedikit gambar utk tatapan..mane taw weekend ni bleh pg picnic kn...???










p/s : berdekatan dengan tmpat ini juga Sg Tekala, Sg Gabai, Pangsun dan lain2 lagi...jom cuti2 Malaysia..! :))

Wednesday, November 10, 2010

photoshoot atau picnic sekitar Putrajaya-UPM

ingin mencari tempat2 photoshoot dan riadah terbaek sekitar Putrajaya & UPM??
ni aku ada upload gambar2 original drp lappy buruk aku neyh..s0 sape2 yang bercadang nak riadah @ photoshoot ngn membe2 n yang tersayang leyhla...kikikiki




Pullman lakeside


Pullman Lakeside dekat dengan PICC..kat cni ada pantai buatan,sape2 yang xpenah g pantai n nak rs feel g pantai bleh pg sni..scenery dia mmg AWESOME! :))






ni Bukit Expo...kat UPM.sape2 yang pernah jadi warga UPM mmg tawla tmpat ni katne..klau xnak masuk dr pintu UPM pn bleyh lalu MARDI Serdang...tmpat biasa ktorang joging dulu n kalau pagi2 photoshoot mmg cantik...layannn~



ni kat Taman Wetland Putrajaya...bagi sape2 yang suka memancing sambil picnic, leyh lepak cni...syokkk abiss! :)




 sila abaikan makhluk yang berbaju belang2 mcm kuda zirafah itu,...hihihi

ni kat Ladang UPM...korang pernah tgk cerita Semerah Cinta Stilleto and macam2 lg sbb aku lupe..diorg ada wat shooting kat cni..kat tp highway Plus jer..tp nak masuk kne dari susur masuk UPM la..tutup pukul 6 ptg ya..amek gambar mmg cantik sbb scenery mmg sgt2 AWESOME!!




pandangan dr atas menara pandang jauh..(igt2 lupa nama menara 2..hihi)

ni plak kat Wetland, menara pandang jauh...(bukan wetland yg tasik td ya sbb wetland ada 2)
tempat ni best sbb kt bleh tgk pemandangan area Putrajaya dr atas...not badla scenery dia..enjoy! :)

ada lagi tmpat2 yang disenaraikan tp lom upload gambar...entry ni akan diupdate..promise!

s0RRy!!

sorry...website is temporarily under construction....tggu balik umah nnt update sbb server kat ofis mcm ****
(lu fikirlah sendiri...) okay!

ada apa dengan Bukit Tinggi?


korang taw katne letaknya Bukit Tinggi?? bukan Bukit Tinggi, Klang ya...Bukit Tinggi yang aku maksudkan ni letaknya di Bentong, Pahang..Bukit Tinggi adalah salah satu pusat peranginan yang mana menempatkan taman-taman seperti Taman Jepun, Botani dan sebagainya..sila lihat peta lokasi.



aku berkesempatan pg ke Bukit Tinggi ni hujung tahun lepas..walaupun gambar da agak lama, tp landscape dan struktur bangunan ttp sama..mari kita lihat sama-sama...kikiki









ni buktinya aku datang ke sini :)

Taman Botani




sila abaikan makhluk berbaju ijau itu sbb ni zaman2 dia comot... (skrg da lawa ke??)

p/s : make sure dtg sini naek kereta yg leh pick up tinggi sbb kawasan berbukit...hmmm, ble nak pg lagi ni...?? rindukan saat2 2... :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...