Sunday, April 24, 2011

Unplanned Vacation a.k.a Minggu yang penatlah sangat kan

aku keje 2 hari je minggu lepas. isnin n selasa. ari Rabu onwards aku cuti. best cuti lama-lama ni. ari rabu g amek adik aku kat Matrik Kuala Pilah. dia dah abis dah pengajian 1 tahun. alhamdulillah. aku x keseorangan. Encik Lelaki temankan sekali. kalau aku g sendiri, alamatnya 2,3 hari baru sampai. senang je rupenye nak g Matrik Kuala Pilah ni. keluar tol Senawang, pastu straight ke Kuala Pilah. ikut signboard je. 
*mebi senang sebab aku just duk seblah driver nyanyi-nyanyi n pot pet pot pet je kot* 


aku amek cuti 2 hari. Rabu n Khamis. ni kali kedua Encik Lelaki folo aku balik kg. abah ngn mak suke semacam  macam nak sambut menantu. boleh nampak daripada air muka. kalau dulu masa ngn ex aku, abah xsegembira macam 2. mungkin xde jodoh kan. 


aku dikira bercuti gakla kan. petang Rabu 2 g Pantai Parit Kedondong. aku dah 23 tahun hidup kat Muar, tapi xpernah sampai pun Pantai Parit Kedondong. padahal dr rumah aku 15 minit je. fes tyme pg, amat teruja! tengok ikan belacak mundar mandir. comel sungguh.


hari Khamis, dalam pukul 3 ptg macam tu, ktorang decide  nak balik. agenda nak g Melaka, nak tgk pantai. hehe. sampai kat Tanjung Bidara, Melaka. aku keciwa sebab pantai Klebang ngn Tanjung Bidara dah ditambak. dah xbape nak lawa dah pantai 2. fes tyme aku g adalah 15 tahun lepas. wohaa!






Encik Lelaki ajak g Port Dickson. aku pun dengan senang hati berkata "Yeay, jom kita g!" sampai Port Dickson dah petang. dalam pkul 6 ptg macam 2. sempatlah main-main air n snap gambar macam model iklan sabun. aku sebenarnya agak fobia dengan Laut. tapi aku suka main air. xkisahla sungai, pantai atau air terjun. mebi sebab pernah ada pengalaman hampir lemas masa mandi pantai. aku mmg xberani nak mandi kat pantai. 


malam dalam kol 9 ktorang decide nak balik Shah Alam pas makan. perut dah kenyang, tido jela lam kete. hehe. sian Encik Lelaki sorang-sorang drive balik Shah Alam. hari Jumaat sampai Sabtu lak, aku g Kursus kat Selesa Hillhomes Bukit Tinggi, Pahang. ok, cukuplah sampai sini dulu. sorie, gambar-gambar ms bercuti xdpt diupload sekali sebab still kat dlm kamera Encik Lelaki. nanti ada entry baru untuk gambar-gambar 2 sume eh. tungggu~


gambar ihsan Google.

Tuesday, April 19, 2011

Rindu



aku rindukan saat-saat itu. 

SUMPAH!

Monday, April 18, 2011

Chris Medina - What Are Words



Anywhere you are, I am near

Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

pengapit je pun, bukan pengantin.

first time dalam seumur hidup, aku jadi pengapit pengantin. ni pun setelah dipaksa disuruh oleh kawan yang aku kenal dari tadika sampai sekarang.kire ktorang ni gengla. 30 April ni wedding dia. tapi aku pulak nebes terlampau. apa yang pengapit perlu buat ek? aku takut pengantin lak yang lap peluh aku nanti. hak hak. ke aku jadi tukang kipas je? kipas-susah-mati? xla..ni xpakai elektrik je pon. boleh mati bila-bila.  mungkin aku perlu belajar dari You Tube utk tgk macamana peranan pengapit pengantin. ehh perlu ke sampai macam 2 sekali?


pssssst : eh eh, dgr orang kata, jadi pengapit ni cepat kawen? betol ke? wahhhh..mintak-mintaklah cepat sikit Ashraff Muslim masuk meminang. keke. berangan xsalah kan? =)

Richard Marx - Now & Forever




Whenever I'm weary from the battles that rage
in my head
You make sense of madness when my sanity
hangs by a thread
I lose my way but still you seam to understand
Now and forever
I will be your man

Sometimes I just hold you
Too caught up in me to see

I'm holding a fortune that heaven has given
to me
I'll try to show you each and every way I can
Now and forever
I will be your man

Now I can rest my worries and always be sure
That I won't be alone anymore
If I'd only known you were there all the time
All this time

Until the day the ocean doesn't touch the
sand
Now and forever
I will be your man
Now and forever
I will be your man 




notakaki : sangat feeling bile Encik Lelaki nyanyikan lagu ni. tenkiu dear! =)

Sunday, April 17, 2011

Tips Kempiskan Perut



Perempuan mmg xboleh lari dengan masalah perut buncit. tak kira bujang ataupun yang dah berumahtangga. aku ada share sikit tips yang aku baru je baca kat majalah Rapi edisi 15 April 2011 ni. Rapi ni bagus, banyak info yang berguna boleh korang amek and aplikasi kan lebih-lebih lagi berkenaan kesihatan dan kecantikan.

Kalau asam keping berguna untuk menyediakan laksa, ia juga bagus untuk menegempiskan perut. ambil satu atau dua keping asam keping, masukkan ke dalam segelas air panas. biarkan beberapa jam sehingga asam keping ini menegembang dan air mulai suam. amalkan minum air ini setiap pagi dan malam. perut anda yang buncit itu akan mulai menyusut sedikit demi sedikit.

nota kaki : macam xlalu je nak minum air asam keping. tapi akau akan cuba sbb kos yang sangat murah. hehe

Cerita tentang Cinta. Ya, Cinta!


semalam aku lunch kat Bistro Qaseh Belakang Tesco Extra. da lama xmakan kat lua ngn housemate. so ajakla Roy (bukan nama sebenar) g makan. mula-mula ingat nak tapau je, tapi alang-alang da lawa-lawa ni (makan perlu cantik-cantik ke?), makan jela kat lua. ~ sory pija xajak kamu n kak ain sebab niat kita nak tapau je. hehe

masa tgh dok cari-cari seat, ada sorg makcik ni suh duk kat meja dia, time 2 org tersangatlah ramai macam cendawan tumbuh selepas hujan kan. (mmg tgh hujan pun). aku dgn roy macam malu-malu kambing cakap "xpelah makcik, ktorang duk tempat lain je. segan" - pengsan

tengah kitorang dok makan-makan sambil menikmati pemandangan woksyop Honda Boon Siew sebelah 2, tibe-tibe nampak makcik td 2 keluar kedai dan berpimpin tangan dengan suaminya. how sweet! sangat jeles ok. husband dia hantar sampai pintu kereta. anggaran umur makcik 2 lebih kurang dalam 70++ tahun la. 

kata pujangga : aku mengharapkan seseorang yang boleh aku jadikan tempat bergantung dikala susah atau senang. bukan wang ringgit yang kucari. semoga cinta kami cinta hingga ke syurga. AMIN~




Saturday, April 16, 2011

28 pekerja loji terkena sukatan radiasi yang tinggi

VIENNA 16 April - Jepun memberitahu agensi nuklear Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) hari ini seramai 28 pekerja nuklear menerima sukatan radiasi tinggi ketika mereka berusaha menstabilkan loji nuklear Fukushima Daiichi.

Menurut Agensi Tenaga Atom Antarabang sa (IAEA), daripada 300 orang yang berada di kawasan loji yang rosak akibat gempa bumi dan tsunami sebulan yang lalu, 28 orang menerima lebih 100 millisievert (mSv) radiasi.
Purata biasa sukatan yang diterima pekerja loji tenaga nuklear ialah 50 mSv dalam tempoh lima tahun ini. - Reuters

Gejala PMS



aku rasa macam nak meletup je bila Encik Lelaki aku xkol seharian arini. bila aku kol n dia xpick up lak, rasa nak marah sangat-sangat. rasa nak mengamuk, hati ni panas jek. nak menangis pon ada. macam nak marah sume orang. dengar jiran depan-belakang-kanan-kiri bertukang tengah-tengah malam wat aku naik hangin. pelik betul, bila tgk kalendar, baru pasan, ohhh! 

haishhhh, inilah gejala PMS. korang alami x?

Friday, April 15, 2011

Cocoa Collagen Power Plus hanya RM55 untuk 3 kotak!


Produk terbaru dan paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalaman…Koko Pracampuran… adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat.

Cocoa Collagen Power Plus mengandungi:
                     

Marine Collagen - mengimbangi hormon,mencantikkan, menghaluskan dan menggebukan kulit
Kacip Fatimah - Membantu merapatkan otot-otot rahim,faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri

Lobata - Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung

Krimer bukan tenusu - Membantu meningkatkan daya kesihatan anda

Dextrose monohydrate - Melambatkan proses penuaan

Oligo saccharide - Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan .



Khasiat Cocoa Collagen Power Plus bagi anak dara:-


-Seluruh badan bertambah kemas/menarik/reshape
-Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
-Kulit cerah dari dalam kulit mulus, gebu
-Mengurangkan Jerawat dan parut jerawat insyaallah hilang
-Mengurangkan jeragat
-Memberikan tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
-Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
-Tumit pecah2 bertambah licin dan kurang rambut gugur
-Menaikkan seri pengantin ...
-Menjadi SUPER POWER (utk yang dah berkahwin)
-Mengetatkan vagina (utk yang dah berkahwin)
-Usia menghampiri menopous, insyaallah ada pelincir (utk yang dah berkahwin)
-Yang bermasalah dr segi pelincir insyaallah solve problem (utk yang dah berkahwin)
-Hubungan suami isteri lebih intim ...(luar biasa .... Pempaham la segan lak)
-Yang dah bersalin, pinggul kembali kecik. Kemas .. tulang pinggul rapat. 
-Tambah air susu bg yg menyusukan bayi
-Membantu mengecutkan rahim
-Membantu menyelesaikan masalah keputihan
-Membantu mudah lekat (mengandung if dh smp rezeki insyaallah)
-Memperbetulkan kitaran haid yg lebih teratur
-Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
-Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2..
-Hormon stabil
-Perjalanan darah lancar
-Seimbang berat badan
-Mengenyangkan
-Kencing lawas
-Lebam bawah mata less
-Muka glowing ..
-Hilang lenguh2 sendi
-Lancar penghadaman
-Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
-Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
-Melambatkan Proses Penuaan

-Cubaan untuk tambah berat badan
-Cubaan untuk menurun berat badan
-Cubaan untuk maintainkan berat badan
-Membuang angin dalam badan


Cara-Cara Pengambilan Cocoa Collagen Power Plus

Untuk mendapat kesan yang efektif: Cocoa Collagen hendaklah di sediakan atau di bancuh dengan air panas supaya serbuk dan kandungannya benar-benar larut. Kemudian barulah di campur dengan air untuk suamkan dan minum setengah jam sebelum sarapan pagi atau setengah jam sebelum makan malam. Seeloknya makan malam pada jam 6.30 petang. Boleh juga diminum 2 kali sehari. Tetapi sudah memadai hanya satu sachet sehari untuk merasai perbezaannya!


Semua wanita/anak dara berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini. Ibu mengandung dan lelaki dilarang mengambil produk ini. 

~ tunggu apa lagi, dapatkan stok cocoa collagen ini sekarang. sila hubungi saya (anne) di 017-3538209. COD area Shah Alam dan Putrajaya. Betul! sangat murah!

Tuesday, April 12, 2011

Easy ASB amat menguntungkan untuk yang kurang berkemampuan

aku nak sharing is caring sikit pasal pinjaman/simpanan ASB oleh RHB ni. khas untuk yang berpendapatan rendah atau banyak lagi komitmen lain yang perlu ditanggung. plan yang disyorkan oleh RHB Bank ni sangat berbaloi-baloi. 











korang still xfaham lagi? 
ok..macam ni, amek contoh, kt wat loan ASB utk 10 tahun untuk RM10000. ikut standard loan ASB biasa, monthly rate yang kita perlu bayar adalah RM104 ++. 


tapi Easy ASB memberikan bayaran bulanan yang paling murah iaitu serendah RM 45 sebulan. dividen yang diberikan untuk setahun adalah lebih kurang RM800 utk loan RM10000. sebulan kita bayar RM45 x setahun (12 bulan) = RM540. tapi dividen yang kita dapat setahun adalah lebih kurang RM800. 


kat situ kita dah untung RM260 untuk setahun. ok sekarang darab dengan 5 tahun = RM 4000.kita untung RM1300 sebab untuk 5 tahun kita bayar hanya RM2700. had minimum untuk tutup akaun adalah 3 tahun. so maknanya kalau dah terdesak sangat nak duit, 3 tahun dah bleh kuarkan duit. tapi jangan lebih daripada 5 tahun sebab tahun kelima dah dikira rate biasa. sila rujuk jadual di atas. maksudnya di sini, kita register utk pinjam RM10000 tapi kita xdapat pun RM10000 2. sebab pada tahun ke-5, kita dah tutup akaun. tapi kita still dapat untung. 


dalam bahasa mudahnya ;


RM45 x 12 bulan x 5 tahun = 2700
dividen RM800 setahun x 5 tahun = RM4000
untung = RM4000 - RM2700 = RM 1300


ok, 2 kalau kita pinjam RM10000. kalau RM10000? kira jelah keuntungannya kan. 


notakaki : benda baik, eloklah kita share. =)


sumber : rhb bank

Sunday, April 10, 2011

Terapi emosi dan perasaan

macammana ya nak ubah sifat pada diri?
adakah ianya sebuah hakikat sejak azali?
jadi, kita tak mampu utk mengubahnya

sifat - mudah terasa dan pemurah air mata.

kadang-kadang benda yang sangat remeh temeh pun boleh menangis
ini tidak bagus
rasa sebak dan sedih sangat
dah cuba utk cekalkan hati dan tahan air mata
tapi tak pernah mampu
adakah bulan kelahiran mempengaruhi emosi dan sifat?
ahh! aku tewas dengan diri sendiri
bersabarlah wahai hati
belajarlah bersabar





























notakaki: sedang membuat terapi untuk emosi 
dan perasaan.

Saturday, April 09, 2011

Peringatan buat Wanita : jangan hias kereta anda dengan patung!



Memandangkan wanita gemar sangat nak hias kereta dengan pelbagai koleksi patung macam gambar kat atas tu, maka artikel yang kami terima melalui emel ini ‘wajib’ anda baca. Nak tahu kenapa? Anda bacalah untuk mengetahuinya..
Semalam, saya sampai ke ofis agak awal. Jadi saya duduk dululah dalam kereta sambil mendengar lagu. Tiba-tiba, terkejut saya apabila ternampak kereta peronda polis berhenti dibelakang saya. Dengan penuh gaya, seorang polisi datang ke arah saya.
“Selamat Pagi, Cik Kak..”
“Errr selamat pagi”.. jawab saya, dengan nada yang terkejut. Tahu yang saya nampak panik, polisi tu tersenyum sambil berkata:
“Selalu ke ofis, memandu sorang diri ke?”..
“Errr.. ya, saya sorang je. Apahal Encik..?”
“Beginilah, saya cuma nak menasihatkan awak saja. Awak tak buat kesalahan apa-apa, jangan takut. Cuma…macam yang kita semua tahu, sekarang banyak betul berlaku gejala ragut, rogol, cederakan, bunuh.. berlaku kepada wanita. Orang-orang yang tak sihat ni, selalunya akan perhatikan dulu mangsa mereka, beberapa hari sebelum dia nak mengganas”.
“Saya nasihatkan awak, jangan terlalu menghias kereta yang boleh menggambarkan sesebuah kereta kepunyaan wanita. Kalau boleh, anak-anak patung dan bunga-bunga, jangan diletak didalam kereta. Biar ‘mereka’ susah nak membezakan kereta lelaki dan kereta wanita. Lagipun hiasan anak-anak patung ni memang menjadi pemikat kepada mereka-mereka yang suka bersembunyi dicelah kereta, terutamanya dikompleks-kompleks beli-belah untuk mencari mangsa. Sebab mereka tahu, hanya wanita saja yang suka menghias kereta dengan anak patung nih”.
“Banyak kes ragut di tempat parking, mendapati penjenayah berada ditepi kereta mangsa, beberapa minit, sebelum mangsa sampai.. Dan salah satu cara mereka nak tahu kereta tu milik wanita atau lelaki, ialah melalui keadaan dan rupa dalaman kereta itu. Jadi berhati-hatilah, jaga diri baik-baik”. kata polisi itu lagi sebelum berlalu.
“Terima Kasih encik..” jawab saya, bertambah-tambah pucat. Errrrrrrr… . betul jugak. Tiba-tiba terus perasaan takut menjelma.Sebelum ni tak ada pulak. Memang tak terfikir saya sebelum ni, yang hiasan kereta juga mengundang bahaya. Hmmmm… nampaknya Hello Kitty, Pooh dan kawan-kawannya tak boleh lagi berjalan-jalan bersama Kancil saya. Kena duduk kat rumah aje.
Moral of the story:
Hiasan kereta bukan saja menarik kanak-kanak, tetapi juga menarik penjenayah!!

copy bulat-bulat daripada : zonbebas.com

2012 Escape Tickets? MasyaAllah






kiamat bukannya berlaku kat Bumi je. MasyaAllah


baca selanjutnya di sini

Thursday, April 07, 2011

Dugaan?

Dugaan
ini betul-betul dugaan!
sigh~





 tengok muka ko, wat aku sakit hati
tolonglah..
mmg betol-betol spoil mood aku arini.
berapa lama lagi aku kena tunggu?





nota kaki : tgh down giler. xde kena mengena dgn Encik Lelaki. 

Wanita lebih cepat tua jika terlalu lama di depan komputer

Semalam masa Encik Lelaki kol, aku tgh edit-edit gambar masa celebrate anniversary aritu. Mmg hobi aku pun main edit-edit gamba ni. Tp xlah lawa mane. Hihi
Dia marah sebab setiap kali kol, mesti aku kat depan laptop. Onl9, tgk movie korea, edit gambar dll. Dah macam xde aktiviti lain katenya. Semalam dia bagi aku fakta bukan auta. Mula-mula aku igt dia auta lebih. Tapi tadi search kat tenet, memang betul fakta 2. Wanita lebih cepat tua jika terlalu lama di depan PC


LONDON, Hidup di era digital membuatkan ramai wanita menghabiskan waktunya di depan computer atau laptop. Menurut kajian, keadaan ini boleh mempercepatkan proses penuaan.

Fenomena yang disebut 'wajah komputer' ini sering terjadi pada wanita berkerjaya yang menghabiskan waktu berjam-jam di depan komputer samada di pejabat atau di rumah. Suri rumah juga tidak ketinggalan jika di rum ah terdapat line internet tidak kira Wifi atau broadband.
Seorang pakar bedah kosmetik, Dr Michael Prager telah membuktikannya dalam sebuah kajian di mana . beliau telah menemukan fenomena yang serupa yang itu dialami oleh sebahagian besar pelanggan dan sejumlah wanita yang bekerja di pejabat.
"Tanpa disedari, para wanita akan mengenyitkan dahinya semasa berada di depan," kata Dr Prager.
Kenyitan dahi tersebut akan mempercepat pembentukan garis-garis kedut di dahi dan kawasan wajah yang lain jika berada di depan komputer dilakukan secara rutin atau berjam-jam.
Dr Prager mempunyai tips tersendiri iaitu dengan meletakkan cermin kecil di layar monitor dengan harapan para wanita akan lebih cepat menyedari ketika wajahnya sedang atau mula mengenyit dan akan menjadi lebih rileks semasa membuat kerja. Pelbagai cara boleh dilakukan untuk mengelakkan stress berada di depan komputer  iaitu dengan cara istirehat di sela-sela waktu bekerja dengan komputer dan berjalan-jalan melakukan senaman otot wajah juga cukup efektif melawan efek penuaan sebelum waktunya.


nota kaki : sedang berehat-rehat dgn alasan xnak cepat tua. hihi



Tuesday, April 05, 2011

Indahnya Cinta - Nidji



Oh jiwa muda, mudah bercinta, mudah putus juga
Hidup di dunia sementara
Pencarian cinta di hati janganlah berhenti
Hai jiwa muda cepat kejar cinta

Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda cinta paling indah

Oh jiwa muda jangan sampai mudah menyerah
Semua demi cinta
Hai jiwa muda pertahankan cinta

Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda cinta paling indah

Cinta bukan permainan belaka
Cinta memang harus kita jaga
Cinta memang takkan pernah habisnya

Cinta bukan permainan belaka
Cinta memang harus kita jaga
Cinta memang takkan pernah habisnya

Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda cinta paling indah

Menghiasi jiwa untuk selamanya
Cinta masa muda

namanya Atiqah



Ni Atiqah, dak praktikal company aku..sedar-xsedar dah hampir 6 bulan dah dia kat sini. Ujung bulan ni dia abislah. Banyak betol permintaan dia sempena hari last dia kat company aku 29 April ni.
“kak anne, Atiqah nak coklat dgn kad buatan sendiri nanti”.
“Kak Anne, atiqah nak Mamee 3 bungkus”.
Haishhh, macam-macam dak kecik ni.  Umur dia ni lebih kurang adik aku je. Cuma dia tua setahun. Adiklah jugak 2 kan.  Ok, tade pape nak cakap, nak cakap 2 je. ngeeeee

notakaki : entry utk hilangkan ngantok. zZZZZzzz

Monday, April 04, 2011

:: our 1st anniversary celebration ::

Lokasi    Dataran MBSA, Shah Alam
Tema     cantik (aku) dan xbape nak cantik (Encik Lelaki). lol~
Juadah Kek bukan buatan sendiri, air Twister, Laici, Mango Bliss, dan Mineral








Encik Lelaki tertipu bila aku cakap kek ni buatan tangan sendiri dan beliau percaya dengan paksaan. hehe. last-last aku bgtaw jugak yang kek ni aku beli dari kak Radin. 2 pun sebab dia xpuas hati n asek tanya bila masa aku belajar buat kek sebab aku mmg xpandai buat kuih muih ni. hehe

notakaki : efek pencahayaan membuatkan kita putih kan? patutlah muka aku nampak mcm xasli je. keke

ABPBH 2010 : Dato' Siti Nurhaliza - Bukan Cinta Biasa & Nobody

aku xdela bape minat dengan SIti Nurhaliza. tapi disebabkan lagu ni malam tadi, aku jadi 'terminat' plak. sumpah bestt lagu ni. jom layannnnn~


Mana Shawl Yuna?



korang memang sedia maklum kan yang trend shawl kat Malaysia ni bermula dari Yuna. lepas dia popular dengan lagu Oh Bulan 2, imej dan penampilan dia yang memakai shawl jadi ikutan ramai. tapi lately ni, imej dia dah lain sangat dengan Yuna yang dulu. aku sukakan Yuna yang dulu. mebi, bila dah femes, personaliti kita pun kena jaga atau kena 'upgrade'. tapi pada aku, Yuna yang dulu lagi sempoi. bila tgk kat ABPBH 2010 malam tadi plak, semakin pelik tudung dia. mana shawl yang dulu? aku suka Yuna yang dulu. sebab dia jugaklah aku pakai shawl. ok, ni pendapat aku je. kang cakap lebih, kena banned plak. hihi

Hari ini Hari Kami - 4411


Happy 1st Anniversary!
kaulah sahabat, rakan, kawan, teman dan kekasih
semoga kekal sehingga ke akhir hayat
AMIN~



 ......I LOVE You 
xoxo~

Sunday, April 03, 2011

Fenomena Aneh Menjelang Tsunami di Jepun

SEKUMPULAN ikan sardin dilihat berenang berhampiran persisiran pantai Acapulco, Mexico. Menurut nelayan tempatan, mereka tidak pernah melihat kejadian seperti itu sebelum ini. Dari jauh, sekumpulan ikan itu kelihatan seolah-olah seperti tumpahan minyak. 




 Kumpulan ikan yang sangat padat sehingga kelihatan seperti tumpahan minyak dari atas.

Beberapa pakar berkata fenomena ini ada berkaitan dengan tsunami di Jepun.

sumber : pulakdah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...