Saturday, March 03, 2012

Kedai Barangan Perkahwinan

taw kat mane nak beli barang-barang kawin yang murah kat area Klang Valley ni selain Nilai 3? kalau korang duduk area Shah Alam, bolehlah berkunjung ke CT handicraft. beralamat di No. 3 (PT2258), Jalan Nelayan 19/E, 40300 Shah Alam. ok, landmarknya adalah De Palma Hotel. memang dah dekat dah 2. harganya yang murah setanding dengan harga pasaran di Nilai 3 memang menjimatkan kos pengangkutan Shah Alam-Nilai..

,



selain CT Handicraft kat Shah Alam, Fah Lean Floral di Balakong pun merupakan pemborong bunga2 tiruan dan macam-macam aksesori pengantin. beralamat di No. 2 & 2A, Jln 1/3, Taman Industri Selesa Jaya, 43300 Balakong. Fah Lean pon ok jugak sebab ada banyak jenis bunga sampai tak tahu nak pilih. tak payah susah-susah nak g Nilai utk beli bunga. hehe






ok kedai ketiga adalah kedai Romantika. bagi yang suka atau mencari tema English style, memang sesuai ke Romantika. pelbagai pilihan bunga-bungaan dan barang-barang perhiasan berkonsepkan English @ Vintage banyak di jual di sini. Romantika ada banyak cawangan dan cawangan di Shah Alam adalah di Plaza Alam Sentral dan Seksyen 14 berdekatan dengan DEMC (Darul Ehsan Medical Centre)




ok sampai sini dulu, bai~

8 comments:

  1. perghh bakal pengantin baru tgh buat persediaan nk kawen. wehuuu.

    ReplyDelete
  2. hehehehehe...ala adik ni,malu akak *blushing

    ReplyDelete
  3. bagaimana nak buat persiapan..tidak tahu sangat nie..tlg dan bantu....dah xlama lagi saya nak nikah

    ReplyDelete
  4. bagaimana nak buat persiapan..tidak tahu sangat nie..tlg dan bantu....dah xlama lagi saya nak nikah

    ReplyDelete
  5. Kedai kedai tu semua tutup pkul brape yee ??

    ReplyDelete
  6. Kedai kedai tu semua tutup pkul brape yee ??

    ReplyDelete
  7. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Alam Sentral, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Salam admin tumpang iklan sat ye..
    Anda mencari pakej katering untuk perkahwinan dengan harga yang menarik!!!

    PAKEJ PREMIUM ANJUNG SERAI RM 19.80 - 1000Pax

    MENU UTAMA:-
    Nasi beriani (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng
    Ayam Masak Merah
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nanas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Ulaman + Sambal Belacan
    Ikan Masin Goreng
    Acar Buah
    Buah Tembikai Merah & Oren Sunkist
    Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Teh Tarik
    Cendol
    Bubur
    Kuih Manis
    Kuih Pedas

    HIDANGAN MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour
    Ayam Golek Madu
    Butter Prawn
    Puding
    Jus Buah

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Beradap Beserta Dekorasi & Kerusi Pengantin
    Kerusi Banquet & Sarung + Riben
    4 Set Dome VIP
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas Labuh & Table Runner
    300 Set Kerusi Plastik Beserta Sarung + Riben
    2 Set Buffet Station Beserta Peralatan Golden Bell
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    Set Meja Hadiah
    Set Meja Door Gift
    Set Meja Tit Bits
    Set Meja Kek
    Set Meja BBQ Kambing Panggang
    Pelayan 13 Orang


    PA System & Deejay
    Kompang (Live)

    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat

    KELENGKAPAN PELAMIN
    Pelamin Dewan Beserta Deko
    Walk Way
    Pintu Gerbang
    Karpet Merah
    Bantal Nikah
    Persalainan Sanding L&P - 1 Pasang
    Mekap Sanding & Nikah
    Hand Bouquet (Fresh)

    PHOTOGRAPHY (Nikah & Sanding)
    1 Sesi Outdoor
    1x Crystal Album 8" x 24"
    1x Photo Frame 16" x 24"
    1x Photo Frame 8" x 12"
    Softcopy Thumbdrive

    BBQ CORNER
    1 Ekor Kambing Panggang Beserta Kondiment

    Untuk Keterangan Lanjut Sila Hubungi
    017 - 201 0397 - Nani

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...