Friday, March 02, 2012

Veil Nikah

at first, aku tak terfikir pon pasal veil-veil nikah ni sume. bila tengok housemate aku si Rini yang akan nikah bulan 6 ni dok beli kain apekenamanyatah utk DIY veil nikah, aku pon gatal-gatal nak tiru. 

aritu dah survey-survey kat Nagoya. kain border lace ni harganya lebih kurang RM16++. untuk buat veil nikah, korang kena beli kain border lace & kain chiffon@kain net. gunting-guntingkan bentuk bunga kat kain border lace 2 then tepek kat kain chiffon@kain net tadi. terfikir jugak aku, pandai ke nak DIY veil nikah ni sendiri. tangan punyala kayu. 


ni antara gambar-gambar veil nikah yang aku google dan aku sgt adore. especially Ana Raffali punya veil. simple tapi padat dengan manik-manik dan mutiara. tapi kalu boleh aku nak yang simple n ekonomi jela. pakai sekejap je pun. nak bagi anak cucu pakai xdan la plak kan. 



gambar persandingan ana raffali




ok bai~

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. skrg org diy sendiri je veil ni,samada nikah or tunang.kalo nak tempah,kain saja dah mahal..kalo jahit manik semua tailor mau amik beratus2.. =.="

    ReplyDelete
  3. yup! setuju sgt..kalau DIY baru bape sen.xsampai RM50 pon ..penah survey jahit manik je dah RM300++..mak aihhhh

    ReplyDelete
  4. yg ana rafali tu sgt simple. nti akak pakai simple je la eh. xlah nampak mcm pokok krismas. hikhik.

    ReplyDelete
  5. hik2..pokok krismas ke dik..lawakla adik ni :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...