Friday, January 21, 2011

Putrajaya-Muar-Putrajaya

salam...
hai pembaca..!!!
*mcm xsedap plak bunyinya*
ok, hai readers!!..

harini aku just nak share cerita cintan cintun perjalanan aku ke MUAR dari Putrajaya dlm ms 24 jam..ada apa dgn Muar?? haaaa...itulah kg halaman aku..best gak Muar ni wlaupon xsehebat bandar-bandar lain kat Malaysia ni. ala lbh kurg mcm pekan Kajang jela..ekcelly aku balik Muar sbb pak cik aku meninggal dunia..aku gerak pg-pg lagi dlm kol 7.g amek Incik Lelaki dulu kat Putrajaya, then kol 8.30 pg bertolak. kol 10.30 sampai kubur Sg. Balang. tp xsempat tgk arwah sbb dah dikebumikan. terkilan jugak. dah abes laju da Incik Lelaki drive. arwah meninggal sbb semput, mungkin dah ajal arwah. aku mmg rapat giler dgn famly arwah. mmg terasa kehilangannya. arwah mmg seorang yg garang, aku pn takut dgn dia. dulu pernah ms kecik2 main-main kayu ngn anak dia, then terkena kat mata anak dia. arwah marah aku. 2 yang smpai skrg agak takut dgn dia.

ok, cukuplah bercerita pasal arwah, tujuan utama aku wat entry ni adalah nk bgtaw yg Incik Lelaki fes time dtg umah aku! wohaaa! secara xdirancang, smpai jugak dia kat umah aku yg xseberapa 2. yela, umah kg kan. dia ckp mmg nebes giler ms nak smpi kg aku 2. nebes sbb nnt jmp famly n sdare mara aku sumer kn. heheh! time ni la aku leh nmpk betape kecuakan diwajahnya. mlm pas magrib 2 ada tahlil, Incik Lelaki kena joinla. wajib! pas abes tahlil, dlm kol 10 mcm 2, ktorg decide nk balik Shah Alam. ms 2 lah sesi temu ramah pihak media masa sumer. mmg nmpk sgt muka beliau yg sgt merah sbb malu. cian dier...hehe.

utk xnk beliau boring duk sorg2, aku ajak g jalan-jalan kat Muar ni. aku ajak g minum cendol, mkn soto, g Kolam Air Panas. * ekcelly umah aku dekat je dgn Kolam Air Panas Sg. Gersik 2*. pastu aku bwk dia g Tanjung Emas. so far dia ckp seronokla. aku pn riso gak kalau dia moody ke apa sbb bosan kn. aku mmg eksited bwk beliau blik kg. klau nk tggu secara dirancang, mmg xtawla ble. ni kira mcm menyelam minum air la. heheh! yang paling bestnya, kezen2 aku ramai yg cakap muka aku sama ngn Incik Lelaki. tp ble aku belek2 muka dia, xnmpk plak kat celah mana yg sama. adehhh! mungkin di lubang hidungnya yang besarkah? itu yg kt xpasti. mak aku hepi sgt2 ble aku bwk blik Incik Lelaki. ayah aku lgla, berborak xhengat dunia, mntg2la Incik Lelaki 2 jenis yg melayan. klau aku, da lama cabot.hehe.

pas tahlil abes, ktorg decide nak blik sbb dia ada hal esok. smpai Putrajaya kol 2 pagi sbb singgah Melaka jap g Kampung Morten tgk cruise. penat mmg penat, tp aku tdo jela kat seblah seat driver 2. hehe! syg kamu sbb sruh sy tdo n kamu drive sorang-sorang. best sgt-sgt! nnt ble2 blehla blik kg lagi kalau ada musim durian ke kn. *tp tgk pokok durian yg tinggi2 2, bunga pn xde, haishh ble la nk merasa buah durian tuk thun ni* =)

p/ s : sy sgt heppy! yippie!

2 comments:

  1. Approval kira takde masalah la ya

    ReplyDelete
  2. hehe...tang 2 mmg xde masalah.ngeeee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...