Friday, October 07, 2011

Perpustakaan Awam Di Negeri Selangor Yang Bertaraf Dunia

Bangunan yang anda lihat pada gambar di bawah merupakan sebuah perpustakaan yang letaknya di Seksyen 13, Shah Alam. Jika anda pertama kali melihatnya, pasti anda tidak menyangka bahawa bangunan tersebut adalah sebuah perpustakaan kerana bangunannya yang nampak sangat mewah. 

Perpustakaan tersebut bernilai RM70 juta dan baru sahaja dibuka sekitar bulan Julai lalu. Melihat keadaan dalamnya menerusi gambar-gambar kat bawah ni, boleh kami katakan yang ianya adalah sebuah perpustakaan di Malaysia yang bertaraf dunia. Ya, bertaraf dunia. Anda lihatlah sendiri.   untuk pengetahuan semua, rekaan dalamannya direka oleh ex-housemate2ku iaitu pija, intan dan yana. agak berbangga melihat hasil rekaannya. tahniah yunk! =) aku pernah nampak design yang diorang duk lukis ni masa duk serumah dulu. tak sangka dah tersergam indah kat sini. syabas!


Info tambahan:  

- Perpustakaan ini merupakan hadiah Sultan Selangor kepada rakyat Selangor.   

- Menyediakan perkhidmatan XD theater / 6D theater.   
- Menyediakan ruangan khas untuk setiap peringkat umur.   
- Dilengkapi dengan ruangan bermain untuk kanak-kanak.   
- Semua komputer yang disediakan di perpustakaan ini berjenama Apple.   


notajarigemokgedempol : 

ekcelly aku tak taw pun library ni kat Seksyen 13. ingat-ingat lupa. dulu rasanya diorang ada mention kat mana. kalau nak taw macamana nak ke sana, in between Kelab Golf   
dan Ptpl Shah Alam ada 1 simpang. just turn left kalau uolls dtg dari arah roundbout Kayangan. tenkiu Cik Pija for the info =)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...