Wednesday, February 15, 2012

DIY Pomander Ball dan Mini Pelamin




akhirnya, hajat nak siapkan pomander ball and love ni tercapai bila keempat-empatnya siap. memang senang nak buat,tapi tersangatlah leceh kononnya utk tangan kayu macam aku ni kan. mula-mula ingat nak sewa je mini pelamin, tapi macam membazir plak kan. so decide dengan Future Mother-In-Law nak DIY je. 
*my FMIL memang sangat kreatif uolls. no wonderla aku mintak pandangan dia dalam bab-bab decorate majlis E-Day aku ni. 

ok bila dah decide nak DIY, terus je my FMIL bagi idea nak gubah bunga dlm pasu letak kanan kiri. tirai yang belakang warna putih maroon 2 memang my FMIL ada kat rumah. so pinjam jelah dulu. untuk bantal alas duduk pulak, my FMIL pinjam kat jiran sebelah rumah dia. 
so aku hanya keluarkan kos untuk beli 3 biji bantal yang wane maroon, 2 biji lampu IKEA yang berharga RM60 and kain untuk dibuat tirai bewarna kelabu berharga Rm 2.50 semeter. kanan kiri mini pelamin ada gubahan bunga dalam pasu yang berharga RM87 dan bunga tu letak jelah kat umah buat perhiasan. 
jimat bukan? serius seronok DIY untuk majlis sendiri. 
nanti kawen pon insyaAllah nak DIY jugak apa yang patut.

 *pomander ball ada 3 biji,tapi lagi 2 tak bape nak nampak pulak dalam gambar. hehe

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...