Monday, January 14, 2013

Cerita Hari Ini


dengarkan dulu lagu ni. entah taktaw kenapa bila dengar lagu Freedom dari Maher Zain rasa nak menangis. syahdu sangat. banyak sangat insiden yang boleh dikaitkan dengan lagu ni. contohnya pembebasan Mesir dari kerajaan Hosni Mubarak. bila dengar lagu ni rasa berdiri bulu romaku. ok, stop cerita politik dunia. semoga politik di Malaysia pun macam tu jugak hendaknya. Allahuakbar! sejak bila aku jadi penganalisis politik ni? abaikan. 

since dah lama tak hapdate entry panjang-panjang mintak penampo ni, rasa macam blog aku ni da tak wujud. yela, short entry memanjang. haha

dimulakan dengan bismillah. disudahi dengan alhamdulillah. eh nyanyi pulak ekau jang. jap jap..nak post gambar terlatest segar dari ladang...


masih maintain ayu dan kachak. ahaks

gambar i dengan Encik Suami. amboii dah ber 'ai' 'ai' sekarang ni. secara officiallynya mengumumkan saya pregnant da 15 weeks. next week da 4 bulan. wink3. perlu ke mention? ekcelly before ni takut jugak nak kepoci-kepoci gtaw kat blog/fb pasal i preggy sbb yelah atas nasihat MIL, "jangan expose sangat kat fb yang awak tu preggy. sbb baby tak kuat lagi". kang papehal (mintak dijauhkan) aku jugak yang sedih. ni blaja dari pengalaman jiran sebelah umah. betol tak tipu. now baru berani la nak gtaw kan kan kan sebab dah nak masuk 4 bulan. heeeeeee. 

tapi kan. berat i macam tak bape nak naikla uolls. aritu checkup KK Desa Putra, nurse siap tanya kenapa berat naik sikit sangat. 0.2 Kg instead of 0.5 Kg? tapi alhamdulillah jugak naik sikit daripada naik mendadak. risau mak. 

ok, aku ada tabiat buruk. takdela buruk sangat sebabnya cuma tak suka makan pil n minum susu anmum materna tu je. tekak kembang bila terfikir obimin n anmum materna tu. adoiila. makan pil tyme teringat je. rasanya seminggu cuma makan 3/4 kali je. selebihnya lupa. wohaaaa. maafkan ibu sayang. jangan marah taw. ibu akan cuba yang terbaik. tetibe tacinggg. keke. 

eh k la, nak makan. da lapo. asek lapo memanjang. nanti kita borak lagi ye. 

3 comments:

  1. yeayaaa peyot dan muncit. hahaha.

    ReplyDelete
  2. tahniahh! wah bestnya dah pregnant. aku ni kawen pun belum haha xD

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...