Thursday, March 14, 2013

Cerita Pregnant : Bukan Tontonan Umum (U)

I LOVE U Mr Husband!

tetibe macam ada nafsu nak buat entry menggedik kan. tajuk entry pun macam nak terkeluar bijik mata kan. ingat ni cerita lucah/seram/ganas? propa propa propa.

 mlm td masa dok belek2 kalendar dgn En Asben, baru perasan yang next week masuk 6 bulan dah. wohaaaaa. masa berlalu sangat pantas sampai aku tak terasa pun 6 bulan pregnant tu. bila dah 6 bulan ni, rasa takut pun dah stat dah. yelah dah masuk 3rd trimester kan. 6 bulan = 24 minggu. tak lama dah tak lama dah. tapi perut tak bape nak ada. nak tunjuk pun malu. ahaiiii. 

agak-agak baby boy ke girl ya. suprisenya rasa. aku tak kisah boy or girl. dua-dua ok. nama pun dah ada. heeeee. nama tu aku yang pilih and En Asben cakap suke! and yang penting maksud kepada nama tu sendiri. semoga yang lahir nanti seindah namanya. insyaAllah. 

sekarang ni keadaan badan ok lagi. cuma kerap sangat nak buang air kecil. padahal minum xla banyak mana. stgh jam sekali asek nak ke toilet. penatnya rasa. pastu jalan sikit da sakit pinggang. tapi kalau shopping tak rasa apa. ahha. En asben yang tak larat nak jalan. kiah propa sangat kan.

ni gambar masa kat Swiss Garden, Kuantan kelmarin. bekerja sambil bercuti. heeee

anak itu pembuka pintu rezeki. alhamdulillah, janji Allah itu pasti. last week En Asben dapat offer kerja. before ni kan aku ada cakap yang En Asben da tender and akan start keje baru bulan 4 ni. tapi last week the latest news, dia dapat lagi 1 offer dan lagi better daripada offer yang sebelum tu. alhamdulillah. anak itu memang pembawa rezeki. jangan takut nak ada anak ya dan jangan fikir tak cukup duit kalau ada anak. Allah dah aturkan semuanya. tinggal kita je nak jaga amanah yang diberikan-NYA. insyaAllah~


p/s : semakin ramai kawan-kawan opis yang preganant tahun ni. sukeee! abesla bajet company tahun ni nak cover kos bersalin. hik3

2 comments:

  1. alhamdulillah...rezeki anak..sy pon masih ternanti2 dikurniakan nikmat tu..moga2 doa sy termakbul ;)

    ReplyDelete
  2. eh eh sekejap je da 6 bulan ye k.anne.heee....moga selamat ibu dan anak:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...