Monday, April 22, 2013

Pigeon Warehouse Sale April 2013



excited tak? excited kan?? lepas je ke Pureen Warehouse Sale aritu, terus pecut ke Pigeon Warehouse Sale pulak. ekcelly dah tak bape nak larat and duit pn da banyak abes kat Pureen, tapi bila fikir yang Pigeon jarang-jarang sangat buat warehouse sale..kami gagahi juga. aku tak taw jalan pn nak ke Warehouse Pigeon ni. Rini yang taw and dia cakap dekat2 dengan Monash University. korang janganla tanya aku kat mana ya. silalah google. aku taw brand pigeon ni bila aku mula google untuk review botol susu. dari situ baru taw owhh Pigeon ni jenama dari Jepun. kualiti kain pn sedap. aku penah beli selimut baby kat Parkson aritu RM20. memang sedap kain tu. lembut je and berkapas. rasa puas hati plak bila dapat g ke PWarehouse Sale Pigeon ni. korang jangan terkejut, harga yang diorang offer sangatlah murah. ekcelly diorang nak clearkan stok lama. tapi pada aku baju and barang baby tu still lagi baru. baju RM4-RM12.memang lawa3..dan kain sedap. tapi aku dah memborong kat Pureen kan. so amek jelah 2 helai. Rompers RM5 and sepasang lagi baju RM12.


apa yang aku nak share kat sini adalah harga yang murah untuk barang-barang berikut : 


Liquid Cleanser 200ML RM4 (Harga biasa RM15)
Nasal Aspirator RM4 (harga biasa RM12.50)
PPSU bottle 160ML RM10 (harga biasa RM37.90)
Weaning bottle RM4 (harga biasa RM12.50)
baju-baju RM5-RM12 (harga biasa berbelas hingga berpuluh) 

towel RM5 & RM3. (harga biasa RM16)
pacifier@puting RM2 (harga biasa tak sure)
Peristaltic nipple RM3 (harga biasa RM11)
Sterilizer RM100 (harga biasa RM450)
Electric breastpum RM100 (harga biasa RM400++)
Manual breastpump RM50 (harga biasa RM100++)

ok yang ni jelah aku sempat survey harga. yang lain tak ingat. tapi xbanyak items yang diorang lelong. cthnya macam blanket diorang tak lelong. aku ingat dapatla rembat 1 blanket ke kan sebab aritu beli satu mmg sedap kain dia. tapi papepun, aku sangat berpuas hati ke Pigeon Warehouse Sale ni plus orang takdela ramai and sesak macam Pureen Warehouse Sale tu. kalaulah masa tu dah gaji..memang banyak aku rembat. haha


4 comments:

  1. Sara sempat pg pureen sale tu.. sampai dekat kul 11pg..sesak gila. tapi best borong baju baby comel2..

    ReplyDelete
  2. salam kenal dear..tumpang duduk sini..ur 413 follower ;)

    pssttt rasa nak gelak guling guling bila gambar 1st tu ada gambar laki akak tengah memilih baju hahahaha..glamer sekejap dia kat blog orang..bestkan..akak pun beli di sini and entry di sini

    http://www.pinkymomma.com/2013/04/pigeon-ware-house-salegiler-murah.html

    ReplyDelete
  3. sara : best kan...saya masuk kol 10.15 kua kol 2 ptg..seronok memborong even kaki penat beratur nak bayar..hehe

    ReplyDelete
  4. Pinky momma : ok...husband akak yang pakai baju merah ye? wahaaaaaaa salam kenal jugak kak..akak bby kembar ya? bestnyeeeeee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...