Tuesday, April 23, 2013

Sesi Mendobi Baju Baby. Heaven~

kali ni bercerita pasal dobi mendobi pulak ye. banyak jugak baju yang aku dah beli. cuma aku baru perasan yang newborn adala dalam 2,3 helai. nanti ajak En Asben cari lagi 2,3 pasangla..mula-mula asingkan baju kepada 3 bahagian. wahh gitu.

longgokan yang pertama warna putih sesuci dalam debu
longgokan kedua 

longgokan kedua kaler yang tak bape terang tapi bercorak

and longgokan ketiga yang bewarna warni. motif sebenar adalah takut kaler luntur ke hape kan. mawnya belang-belang baju putih tu nanti.


Detergent yang digunakan adalah Kiddie Wash dari Cosway. RM11.90 kalau tak silap tapi belian kedua aku dapat RM9.50 untuk harga member. kalau tak member RM15.50 tak silap.

aku ada gak beli detergent A-B-D ni kat Pureen Warehouse aritu. saja nak try guna dua2 ni. yang Kiddie Wash tu sangat wangi and aku suka baunya. cuma tak banyak buih. alah aku basuh mesin je, apedehal kan. rasanya yang A-B-D tu banyak buih and baunya wangi. tapi aku belum cuba lagilah.

setelah siap dibasuh dan disidai. inilah hasilnya. jenuh nak ampai mittens & booties yang cenonet tu. berpeluh jugakla masa nak sidai baju tadi kan. ehh terlajak pulak ke halaman belakang umah sebelah. hehehe


sangat heaven bila tengok baju yang comel-comel bergantungan ni. En Asben pun rasa teruja bila tengok baju-baju ni. tak sabar plak nak tengok baby pakai nanti. heeee

7 comments:

  1. ari tu ada pergi pigeon jugak kan hahaha..ternampak gambar hubby akak kat entry pigeon awak ;p

    salam kenal dik!

    ReplyDelete
  2. wah banyaknya baju baby.sy masih lagi proses membeli.tunggu dah puas shopping baru kita mendobi banyak2.mesti mengah juga kan nak menyidai baju sebanyak nie?

    ReplyDelete
  3. Akakkkkkkk, dah berapa bulan peknen ni? lama xmai sini. huhu.

    ReplyDelete
  4. pinky momma : hahahaha taktaw plak tu hubby akak..

    ReplyDelete
  5. pelangi chenta : mengah jugak masa nak menyidai..tp nasib baiklah basuh mesin je..hehe

    ReplyDelete
  6. adik : akak dah 7 bulan lbh dah dik oi...cepat kn? heee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...