Monday, May 13, 2013

Ini Adalah Kebahagiaan

aku pasti semua mommy to be akan ada perasaan macam ni. perasaan macamana? perasaan yang bsangat bahagia bila tgk barang baby. nak tengok baby tak kua lagi kan. tgk jelah barang-barang dia dulu. dulu masa belum start shopping, nafsu tgk barang-barang baby memang xde langsung. sikit pun tak. bila dah start membeli, amboiiii dia punya nafsu nak membeli tu takleh nak tahan lagi dah. 

perkara yang aku suka time-time boring adalah search 'Barang Baby' takpun search 'Shopping Barang Baby' kat Google. pastu tekan image and tengok barang-barang baby blogger lain punya. pastu senyum-senyum sendiri. cam giler pun ya.  agaknya kalau En Google tu bernyawa, mawnya dia block aku sebab takde benda lain ke nak search?? haha 

lagi satu, kalau boleh setiap kali keluar mesti nak ajak En Asben g tempst-tempat yang ada jual barang baby. contohnya g Manjaku ke, ataupun mana-mana tempat yang ada jual barang baby. tapi keberangkalian tu tipiss sangat sebab  En Asben cakap tak payah membazir sebab semua barang dah beli. wahaaa. tapi penah jugak wat muka seposen and wat drama swasta cakap "taknak pegi takpela..bia syg g sendiri". akhirnya yeayyy berjaya. ahakssss


ni masa g Pigeon Warehouse Sale aritu. sangattttt berbaloi-baloi


ni masa shopping kat Manjaku, Bangi. MIL sponsor :)


set Pigeon Sakura Baby Toiletries beli kat Parkson Alamanda


ni shopping masa Expo kat Mid Valley bulan April 2013 aritu. tak bape nak berbaloi sebab 1st time shopping, so taktaw lagi apa yang perlu dibeli. ahaakkks


yang ni shopping kat Pureen Warehouse Sale (except brand Pigeon). pun berbaloi-baloi jugak. harga memang sangat-sangat murahla kan berbanding expo-expo lain. nama pun warehouse sale. hik3. ada jugak lagi barang-barang yang aku beli single mingle, bukan time borong besar-besaran macam ni. tak sempat nak mengambik gambo dan upload.

oklah, sampai sini dulu..nanti sambung lagi :))

4 comments:

  1. teruja kan bila dpt shopping barang baby?

    ReplyDelete
  2. aduh shopping barang baby ni mmg kena kawal napsu dik..akak baru ni pergi yang expo di mid valley tu alahai smua nak beli..nasib baik sedar diri duit tak berapa nak ada hahaha

    ReplyDelete
  3. so far, since tahun lepas, setiap kali ada expo baby pasti akan terjah ke sana..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...