Monday, July 01, 2013

Pigeon Portable Electric Breast Pump Review



yang ni aku punya pam. pam pukul 6.30 pagi. mewah tak? :)

ramai yang tak tahu Pigeon pun ada breastpump yang sangat ohsem! ok, ceritanya macam ni. hari keempat berpantang, breast sangatlah bengkak sebab susu mula keluar masa hari ketiga malam tu. esoknya nak taknak suruh jugak asben beli breastpump kat Parkson. carilah brand pape pun. sebelum ni tak pernah pun terfikir nak beli breastpump sebab set in mind, nak direct breastfeed baby. memang takde dalam list langsung nak beli pam tu. 
lagipun cezen asben de bagi dia punya breastpump yang baru guna sekejap tu brand Pureen (battery operated). ingat cukuplah tu dah de Pureen punya, tak payah susah-susah beli lain and jimat duit. yes. 

bila sampai Parkson, asben cakap Pigeon punya breastpump ada discount. nak try tak? aku macam berat hati jugak nak beli sebab pam ni macam tak bape feymes. tapi asben cakap takpe kt percaya pada brand Pigeon. tawakal and beli. huuuu

bila hari ketiga malam tu, breast dah mula membesar, tapi tak sakit pun. cumanya kalau picit memang ada keluar setitik dua air susu. aku pun dengan gembiranya berkata dalam hati, yes dah bleh breastfeed baby. masa kat Az Zahra baby hantar nursery untuk menyusu sebab susu tak keluar lagi. sedeyhhh.

tapi tak semua ibu dapat peluang untuk terus brestfeed baby dengan jayanya. jiwa ni rasa meronta-ronta bila Khaleef hisap susu nak taknak je. maybe dia dah biasa dengan botol and susu formula, so dia malas nak gerakkan rahang-rahang dia untuk hisap susu ibu. menangis jugakla 2,3 hari sebab Khaleef hisap main-main. rasa sedeyh sangat sebab tak macam ibu-ibu lain. ada sekali tu dia gigit sampai menjerit aku. maybe dia stress tak dapat-dapat susu. haha. hailaaa anakk. itu belum tumbuh gigi, bayangkan kalau dah tumbuh gigi. serammm.

..............................

apalah, tajuk entry pasal review tapi aku plak yang dok syok sendiri menaip. ok ok aku share info pasal breastpump Pigeon ni. so far tak ramai blogger Malaysia yang share pasal breastpump ni. kenapa ya? sebab tak feymes ke? takpe takpe, meh aku share. 

aku bukan nak bandingkan dengan mana-mana brand sebab aku tak pernah cuba brand lain. cuma apa yang boleh aku share kat sini adalah Pigeon Portable Electric Breast Pump sangat murah. aku beli masa June Monthly Offer, harga pam ni cuma RM179 instead of RM249. murah kan? pam ni pulak battery and electric operated dan bukannya manual. so far aku dah guna seminggu pam ni and aku sangat cintakannya. ahakss. aku bagi markah 10/10. pam ni dah macam BFF aku dah. corong suction yang lembut, spare part yang senang nak assemble dan di basuh, ringan, and boleh adjust pressure suction tu. lagipun Pigeon ni made in Japan. no wonderlah kan dengan kualiti dia and lagi satu, Pigeon adalah breastfeeding advisor. korang boleh ke website Pigeon untuk keterangan lanjut. 

mungkin ni jugak rezeki dari Allah sebab susu aku memang banyak. setengah jam pam dapat more than 7 Oz. tapi kalau aku pam pas bangun tido waktu pagi la. memang puas ati. untuk menambah susu, aku amek set berpantang Shaklee and The Milk Story produk dari Lunatots. alhamdulillah bila amalkan kedua-dua supplement ni susu aku banyak even baby tak nak hisap sangat. terima kasih Pigeon sebab cipta pam ni :)

p/s : ini bukan iklan penaja. bukan blog feymes pun sampai dapat sponsor post. cuma nak share ilmu dan brand yang orang tak pernah tahu. kbai~


19 comments:

  1. hehehehe...boleh dipertimbangkan ni :) ika pon ngah mencari2 pam yang sesuai ni :)

    ReplyDelete
  2. mewahnya susu ko anne..pekat plak tuh..

    ReplyDelete
  3. aah,, cantik jer kaler susu.. xsabar nk cri breastpump pigeon..

    ReplyDelete
  4. review yg bagus ni. berguna untuk saya nanti dah ada anak nanti hehehe

    ReplyDelete
  5. Saya pun percaya pd brand pigeon ni. Baby saya pun ske minum susu guna botol susu pegion. Rsnya skrg brand ni semakin dikenali sbb harga makin naik. hehe.. happy breast feeding..

    ReplyDelete
  6. slm..anne sy nak tye la.pam ni mmg tak auto pum ker? kita kena tekan sendiri semasa pam?

    ReplyDelete
  7. Np sy pump susu xnk keluar ye... Sy pakai brand yg sama... Mmg kalau nk pump susu kena pagi2 ye baru byk susu... Ank sy pun isap susu nak x nak jer... Sbb tu beli pump...

    ReplyDelete
  8. Pam pigeon utk let go.beli pada 16 okt 2013..nak let go sbb nak tukar double pumpin.hubungi mariam 0199810224

    ReplyDelete
  9. mmg kne tekan ya untuk pum? bukan dia auto? if tak tekan dia tak pum lah kan?

    ReplyDelete
  10. Oo..mmg kene beli ni...dah usha 2bulan tapi tak gak beii...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya nak letgo pigeon battery breastpump
      Beli 23mei2014. Warranty 15month so ada lg +-14m
      Baru pakai sehari (dlm 3x)
      Nk letgo sbb skrng pakai manual
      Kalau berminat boleh wa 0194123263

      Delete
  11. Mana nak cr pam,brand pegion ni ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya nak letgo pigeon battery breastpump
      Beli 23mei2014. Warranty 15month so ada lg +-14m
      Baru pakai sehari (dlm 3x)
      Nk letgo sbb skrng pakai manual
      Kalau berminat boleh wa 0194123263

      Delete
  12. ada pembetulan sedikit dengan no fon tu -0194123263, ini no fon sy, mitak Nur Fadzilah Othman betulkan balik no fon ini, coz dah ramai msj tanya sal breastpum ni.

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum..

    Puan Nor Fadzilah Othman, sy berminat nk beli pam pigeon tu..
    Tlg hubungi sy ye puan..
    Syamimi 019-3721150-msej sy nnti sy call balik.. Thanks....

    ReplyDelete
  14. Takpon emel sy di syamimi_rahman86@yahoo.com.. Thanks...

    ReplyDelete
  15. Sy nk let go pam susu ni sbb dh x pakai... Wassup klu berminat 01119995064..~pn.wanie

    ReplyDelete
  16. Sy nk let go pam susu ni sbb dh x pakai... Wassup klu berminat 01119995064..~pn.wanie

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...