Saturday, August 03, 2013

Stroller Idaman : Bumbleride Indie Stoller

Stroller adalah satu benda penting yang perlu ada lebih-lebih lagi kpd ibu dan ayah baru seperti kami. b4 ni aku memang tak amek port sangat pasal stroller. pada aku, asalkan cantik, smart n murah cukuplah. En asben sebelum ni ada jugak mention jenama Graco, Halford, Quinny, bla bla bla. kalau boleh dia nak belikan stroller yang ok sikit untuk anak kesayangan dia tu. aku tak kisah pun apa-apa je asalkan stroller. 

2 minggu kebelakangan ni, aktiviti rutin yang selalu kitorang buat (haha) selepas tidurkan Khaleef adalah survey stroller kat internet and tengok kat mana supplier atau kedai yang bagi harga ok. bila survey-survey, kami amek keputusan untuk walk in kat Axeana.com yang mana kedainya terletak di bandar Tun Hussein Onn, Cheras. kami decide nak beli Halford S8 Pramette travel system warna merah. kenapa pilih Halford? ohh salah satunya adalah jenama Halford tu sendiri and designnya yang nice. sampai je En Asben kat Axeana, sekali takde stok da. promoter kedai tu bagi suggestion kat En Asben kalau nak stroller yang ok boleh try Bumbleride. ohhh tak pernah dengar brand tu atau aku yang duduk di bawah tempurung. brand dari US. 

En Asben kol aku suruh search kat you tube and tengok review stroller Bumbleride ni macamana. bila review kat you tube, terus jatuh cinta dengan design and warnanya. mmg nampak smart, sporty, elegant, 3 wheels, and so on. aku suke warna Aquamarine macam gambar iklan bawah ni. tapi malangnya warna tu tak dieksport ke Malaysia. hampa. kami decide punya decide punyalah decide. 2,3 hari jugak pikior stroller mana yang best ni. akhirnya Bumbleride Indie warna Cayenne Red menjadi pilihan hati. sebab? korang boleh refer SINI



En Asben seronok bawak Khaleef pusing-pusing dalam rumah. 

Khaleef pun seronok dapat 'Ferrari' baru. ngeh3

p/s : tak sabarnya nak bawak Khaleef jalan-jalan naik stroller baru ^_^

2 comments:

  1. Selamat Hari raya awak.. Maaf zahir & Batin.. :)

    ReplyDelete
  2. khaleef dh de kereta bru,,,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...